Солидно количество наркотици и отлично оборудвани домашни оранжерии за отглеждане на канабис откриха в частен дом екипи на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик.

Полицаи от сектора провели  акция за противодействие на разпространението и производството на наркотични вещества. Криминалистите проверили къща в пазарджишкото село Добровница, обитавана от 40-годишен мъж- жител на същото село. На един от етажите в жилището във всяка стая стопанинът обособил общо 4 самостоятелни оранжерии за отглеждане на марихуана.

Помещенията били оборудвани с въздуховоди, вентилатори, системи за контрол на температурата, осветеността и влажността на въздуха. В едно от тях са открити  210 растения от рода на конопа в начален стадии на развитие. В друго органите на реда открили полиетиленови пликове пълни със суха зелена листна маса от глави и съцветия с общо тегло от 3.85 килограма.

След направени полеви наркотестове се оказало, че съдържанието им е също марихуана. Цялото оборудване и наркотични вещества са иззети от органите на реда. Притежателят им, който до момента не е известен на полицията е задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата.