Семейният автомобил на варненката Християна Янева е бил разбит и обран вечерта на 6 октомври в квартал „Владиславово“, в района на блок 408.

Жената сподели за инцидента в социалната мрежа Фейсбук, като изрази възмущението си от дребнавата кражба и отправи саркастично послание към извършителя.

Янева с ирония се обърна към крадеца, пожелавайки му „жив и здрав да бъде“, въпреки че е успял да задигне само дребни вещи:

„Надявам се, че ароматизаторите и дъвките са вкусни и дрехите ни ще ти станат! Дано не си мислиш, че като си откраднал 5 отвертки и фенерче от Temu за 2 лв, си открил топлата вода“, пише тя в поста си, отбелязвайки незначителната стойност на откраднатите предмети.

Публикацията на Християна Янева предизвика вълна от съчувствие и подкрепа в социалната мрежа. Много от коментиращите споделиха личния си опит с подобни инциденти и изразиха притеснение от зачестилите случаи на кражби в района.

Теодора Райнова сподели в секцията за коментари, че и нейната кола е била обрана:

„Моята кола беше на паркинга над ДГ „Детски свят“, сутринта я намерих със свален прозорец и откраднат видеорегистратор. Един и същ е този, който ги върши тия работи“, написа жената.

Местните жители на „Владиславово“ се надяват на по-голяма активност и намеса от страна на органите на реда.

Снимки: Християна Янева