Окръжният съд в Стара Загора отказа да пусне условно предсрочно от затвора Георги Сапунджиев, който в момента изтърпява 6-годишна присъда лишаване от свобода заради смъртта на 4-годишния Паоло, която причини с джипа си на пешеходна пътека в Стара Загора на 2 юни 2014 г. Осъденият обжалва определението на съда в Стара Загора пред Апелативния съд в Пловдив, очаква се тази седмица пловдивските магистрати да се произнесат окончателно за свободата на Сапунджиев.

Георги Сапунджиев се ползва от законното си право и за втори път прави опит да излезе от затвора условно предсрочно. Първият му опит беше през лятото на 2018 г., когато Сапунджиев сам поиска да бъде освободен. Сега предложението за това е на началника на затвора в Стара Загора, откъдето му дават много добра характеристика.

Преди 7 месеца съдът в Пловдив, като втора инстанция, отказа да пусне затворника на свобода. За разлика от сега, тогава Окръжният съд в Стара Загора реши да освободи Сапунджиев предсрочно от затвора, но по-горната инстанция се съобрази с протеста на прокуратурата.

Този път на заседанието на съда в Стара Загора се яви лично окръжният прокурор Дичо Атанасов, той пледира предложението на затвора да бъде оставено без уважение, тъй като, според прокуратурата, не е завършил корекционният процес на подсъдимия и спрямо него не са постигнати целите на наказанието. Сапунджиев е постъпил в затвора на 22 юли 2015 г. В момента той е на лек режим зад решетките и тъй като от присъдата му се приспадат времето, прекарано под домашен арест и отработените дни в затвора, към датата на определението на Старозагорския окръжен съд - 14 февруари 2019 г., на мъжа му остават още 1 година и 18 дни зад решетките.