Специализирана операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества, е проведена вчера на територията на ОДМВР-Сливен. Действията са осъществени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“-ОДМВР-Сливен, криминалисти на РУ-Твърдица, Нова Загора и Сливен.

В района на град Шивачево полицейски екипи спират за проверка лек автомобил, управляван от 34-годишен местен жител. В автомобила са намерени и иззети полиетиленови пликове, съдържащи бяло кристалообразно вещество. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на мъжа са открити пакетчета с кристалообразно вещество, като и множество предмети и прекурсори, които се използват при производството на синтетични наркотични вещества. При полевия тест иззетите вещества са реагирали на метамфетамин. По първоначални данни общото тегло е около 20 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

По същото време в град Нова Загора, в близост до училище в центъра на града, е задържан 46-годишен мъж. При обиска в него са намерени и иззети полиетиленово пликче и 4 станиолови опаковки, съдържащи идентично наркотично вещество. По случая също е образувано досъдебно производство.

В сливенското село Сотиря полицейски служители на участък „Петолъчка“ спират за проверка лек автомобил. При инспекцията станало ясно, че 33-годишният водач се е качил зад волана след употреба на наркотични вещества. Пробата е извършена с техническо средство. Срещу него е образувано бързо производство.