Жители на Стара Загора твърдят, че екип на Спешна помощ е ритал и обиждал пострадал мъж от ромски произход.

На кадри, разпространени и в социалните мрежи, се вижда как екип на Спешна помощ се отзовава на сигнала за мъж в безпомощно състояние. Чуват се обиди, а свидетели твърдят и за ритници по пациента. Видеото събра над милион гледания само за едно денонощие.

То е заснето от Йордан Йорданов.

„Господинът беше паднал и ние спряхме да помогнем. Събрахме се около десетина минувачи. Обадихме се на Спешна помощ в Стара Загора. Първо дойде полиция, после Спешна помощ. Медицинският екип се държа нагло и гадно, казаха, че няма да го качат и че това нещо не му е за първи път”, заяви Йорданов. Според него лекарката използвала обидни думи към мъжа, а прегледът бил „сритване с крак”.  

Д-р Галина Аргирова отрича да е отказвала да му помогне.

„Това е познат пациент за мен и за всички колеги от Спешна помощ. Това е пациент, който съм обслужвала многократно. Твърдя, че той е силно агресивен. С крак проверих дали ще реагира с някакъв рефлекс. Когато се доближа до него и той не е с белезници, този пациент е опасен”, призна тя пред Нова тв.

Г-р Аргирова разказа, че лично тя многократно е слагала глюкоза и диазепами на пациента и му е спасявала живота, включително със сърдечен масаж.

„Преди няколко дежурства пак ме викаха за същия пациент, пак беше пиян. По време на транспорта до Спешно приемно, този пациент стана на крака и му нямаше нищо”, разказа лекарката.

Йордан Йорданов пък отрича свидетелите да са нападали екипа на Спешна помощ.

„Ние няма откъде да знаем, че тя и друг път го е качвала и той се е държал агресивно”, каза Йорданов.