Докладвано ми е, че няколко пъти е влизано при мъжа, който е починал в ареста в Ямбол, тъй като е опитвал да се самонарани и е буйствал. Всичко това ще излезе наяве с аутопсията. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в отговор на въпрос дали вече е ясно какво точно се е случило в деня на инцидента.

Вчера започна дисциплинарно производство срещу полицейски служител след смъртта на 32-годишния мъж в ареста на полицията в Ямбол. То е разпоредено със заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Иван Русев.

Стоянов каза, че става въпрос за изключително трагичен инцидент. Той изказа съболезнования към близките на починалия и съобщи, че е образувано следствено дело по случая. Отделно от него има и дисциплинарно производство срещу един от служителите, както и дисциплинарна проверка по отношение на целия случай.

Убийство или самоубийство? Откриха мъртъв млад мъж в ареста

"Реагирали сме във връзка с публикациите в медиите и към момента се извършват процесуално-следствени действия", съобщи Стоянов, цитиран от БТА. Той подчерта, че най-важното, което се чака, е аутопсията на загиналия човек, която ще бъде направена в Ямбол и ще бъде готова в рамките на деня или утре.

Попитан дали има доказателства, че става дума за самоубийство, Стоянов каза, че за момента се твърди, че става въпрос за това, защото човекът се е обесил. Министърът каза, че от момента на влизането му в Районното управление до смъртта, през цялото време има камери, така че лесно може да се установи какво точно се е случило. 

След смъртта на мъж в ареста: започва дисциплинарно производство срещу полицай