Неизвестни стреляха с въздушна пушка по патици в река Тунджа в градския парк в Ямбол. Случаят е от тази сутрин, около 8,00 часа, но не е първият, каза за управителят на близкия ресторант „Златен рог" Орлин Аврамов. По думите му е стреляно от близките жилищни блокове. Предстои да бъде подаден сигнал в полицията.

„Просто сме потресени. За щастие не се стигна до инцидент да пострада и човек. Чуха се изстрели, патиците се разхвърчаха. Ние ги отглеждаме, храним, излюпваме малки, единствено и само с цел хората да се радват. Община Ямбол им направи и плаващи къщички в реката, патиците се научиха да плуват след водните колела, децата ги хранят и се радват", каза още Аврамов.

От няколко години насам той и екипът му отглеждат и развъждат патици от видовете „смарагдова", „бяла крякаща", „руанска" и „каролинка" във водното огледало на река Тунджа в Ямбол, пише БТА. „Искаме само да радват хората, нищо друго. Необясним е за нас този пореден вандалски акт. Имали сме и случаи да влизат в реката, за да ги крадат, да трошат яйцата им в къщичките", коментира Аврамов.