Окръжната прокуратура в Добрич повдигна ново, по-тежко обвинение на младежите, задържани за убийството на 41-годишния Диян Д.

След преценка на събраните до момента доказателства по делото 19-годишният Шенер Р. и 18-годишният Румен К. са привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийство, извършено в съучастие.

Наказанието за това престъпление може да е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщават от държавното обвинение.

Припомняме ви, че тялото на Диян, който бе обявен за издирване от близките си на 12 септември, след като не се прибрал в дома си, бе открито обезобразено на 22 септември в землището на село Котленци.

Аутопсията показала, че смъртта на мъжа е настъпила вследствие 14 прободни рани. Златните накити, с които Диян ходел обикновено, липсвали, пише "Труд".

Убитият мъж пребивавал в Германия и при завръщането си в България ползвал услугите на единия обвиняем да го вози с автомобила си.

След като разследването по случая стига до двамата младежи, следователите установяват, че Шенер се е завърнал във Великобритания, където работел.

Вчера сутринта той е кацнал на летище Варна и е бил задържан и отведен в Добрич.

Днес Окръжната прокуратура в Добрич внесе искания в съда за вземането на мярка за неотклонение "задържане под стража" на двамата обвиняеми.