Побоят и стрелбата в столичния квартал „Модерно предградие” и работата на временната комисия за ревизия на криминални случаи коментират журналистите Захари Белчев от "Телеграф" и Кирил Борисов от „24 часа”.

При престрелката в София в четвъртък беше убит 48-годишен мъж. По данни на полицията трима души отиват пред офис за бързи кредити в квартал "Модерно предградие". Избухва скандал, който прераства в бой и престрелка. Двама души са в болница, единият от които е опериран. Засега не са ясни мотивите за стрелбата, но сред възможните причини е неизчистени сметки между двете групи. Убитият е бил лихвар, с богато криминално досие.

„Това наистина е тежък криминален случай”, каза Белчев. Той описа един от замесените като „бивш съдия по бокс, който в момента се занимава с рекет”.

„Аз не виждам чак толкова тежък криминален случай – парабоксьор се скарал със Сашо полицая. Имат някакви търкания заради клиенти или разпределение на територии”, каза Борисов.

„Парабоксьорът се занимава с контролирането на заложните къщи в западната част на София. За да имаш такава легална дейност, трябва да не си осъждан. Поставят се специални хора на тези позиции. Това е остатък от принципа на работата на мутрите през 90-те години”, отбеляза журналистът от „Телеграф”.

Народното събрание създаде нова комисия за ревизия на криминалните случаи. „Комисията е сформирана, но няма да има време за работа, защото вървим към предсрочни избори. С 2 или 3 заседания тази комисия нищо няма да реши”, заключи Белчев, а Борисов се съгласи, че „евентуални решения на комисията ще се използват в предизборната битка през есента”.

Снимка: Георги Димитров