Установени са момичетата, били и тормозили ученичка от Раднево. Това информира кметът на село Знаменосец Иван Славов.

Както GlasNews ви съобщи вчера, в социалните мрежи бе разпространен клип на скандалната ситуация, който за кратко време предизвика широк обществен отзвук.

Ритници, шамари, закани и обиди! Момичета нападнаха съученичка, ще я пращат в Спешното ВИДЕО 18+

По думите на кмета жертвата Йоана Иванова живеела само с майка си, била деветокласничка и от няколко дни спряла да ходи в училището, след случая при който е била подложена на брутален тормоз от няколко, видимо по-големи от нея, момичета.

Директорът на училището Иван Боев обясни, че случаят е от началото на декември. В него участвали 5-6 момичета от девети и осми клас, като причината за тормоза над Йоана била нейна закана да съобщи на класната ръководителка за пушене на канабис.

Видеото пък било заснето от момиче със специални потребности, което го е разпространило в мрежата.

„Сигналът е бил подаден в местното РУ „Полиция“, разпоредена е била проверка с участие на експерти от отдела за закрила на детето. Очаквам проверката да приключи , за да вземем отношение и ние. За съжаление родителите стават прекалено активни, когато нещата прекипят, а преди това нехаят за поведението на децата си!“, коментира директорът Боев пред „Телеграф“. Той отрича тормозът над детето да е бил на етническа основа.