Рангел Бизюрев, подсъдим за убийството на Димитър Малинов в Цалапица смени показанията си в рамките на няколко часа.  След като сутринта той заяви , че след побоя , нанесен на Митко,  Борислав Динков се е обадил на своя брат- близнак по телефона и му казал да вземе кирка и лопата, след като бяха изчетени показанията на Борислав, обвиняемият лансира друга версия, предава TrafficNews.

Бизюрев разкри зловещи подробности пред съда, направи самопризнания

"Аз слязох и питах Борислав какво правим и той ми каза, че го качваме в багажника. Не бях в състояние да реагирам, не мислих трезво, бях много паникьосан и изплашен. При потеглянето той звънна на Валентин и му каза да вземе кирка и лопата. Не съм насочвал Борислав, не съм заплашил нито един от двамата. Отидохме на сметището, Борислав отвори багажника, отново проверихме, нямаше пулс. Тогава Валентин пита какво е станало, а аз отговорих , че също не знам какво е станало. Двамата търсиха място къде да бъде изкопана дупката, харесаха мястото, изкопахме дупката , Валентин си тръгна, аз и Борислав пренесохме тялото, сложихме го в дупката и насипахме пръста отгоре" разказа сутринта Рангел.

След това обаче бяха изчетени показнията на близнака. "По думи на Борислав всичко е инициирано от Рангел, дори заравянето. “Рангел се обади на брат ми и му каза да вземе мотика и да дойде на сметището. Както карах и Рангел ми каза да спра. Брат ми пита какво се е случило, а Рангел вдигна капака на багажника и каза “убих го”. Когато го изваждаше, Димитър изхърка. Рангел копаеше сам около 20-30 минути. Той ни каза, че ако кажем на полицията, ние излизаме съучастници."  е версията на Динков. 

 В следобедните часове, след изчитането на показания на Валентин, Рангел заяви , че иска да даде последно обяснения. “Борислав звънна на брат му, като му каза да вземе кирка и лопата и  че  ще мине през тях да потеглят заедно. Когато отидохме на полето, те бяха пред мен, избираха място.  С Борислав пренесохме тялото, с Борислав го заровихме. Когато аз отидох на морето, Валентин ми се обади , че вечерта ще отидат да вземат материали, които да сложат отгоре . Не съм карал никой на сила нищо да прави”, коментира Бизюрев.

Тоест, в следобедните часове той каза, че те първо са минали през дома на семейство Динкови и Валентин се е движил с тях до сметището, но с друг автомобил, а с него е носил кирка и лопата за заравянето на трупа.

Прокурорът отново пожела очна ставка, но този път между Рангел и Валентин, но Динков категорично отказа да бъде проведена такава и каза, че поддържа показанията си, които е дал пред съдя назад във времето.

Утре делото продължава с разпити на другите свидетели.