След приближения на Божков Борис Бекяров, който беше задържан във Виена, сега са задържали и настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев, потвърдиха от прокуратурата.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на бившия председател на Държавната комисия по хазарта. Очаква се насрочване на делото, съобщиха от спецпрокуратурата.

Георгиев  е направил пълни самопризнания и е разкрил престъпните схеми, за които е разследван и бизнесменът Васил Божков, твърди bTV. "Знам, че е направил самопризнания, знам, че е съдействал на разследването, знам, че прокуратурата ще съобрази това", каза пред журналисти Иван Гешев, който присъства на поредната за тези дни акция на прокуратурата - срещу битовата престъпност в столичния кв. "Христо Ботев".

Александър Георгиев бе назначен за председател на Комисията по хазарта през април 2019 г. на мястото на Мария Филипова, която оглавяваше хазартния регулатор за около година, след което бе избрана за зам.-председател на Комисията за финансов надзор. Преди това Георгиев бе зам.-директор на Националната агенция по приходите, в чиято система работеше от години.

По-късно днес се очаква съдът да разгледа мярката за неотклонение на бившия шеф на Комисията Огнемир Митев.

Oчаквайте подробности!