Справедливостта възцари! Заловиха 16-годишния младеж за кражбата на дарения в Перник, съобщи zapernik.com.

Припомняме, че през вчерашния ден кутията с дарения, предназначени за болна жена, бе открадната от денонощен магазин в града. Болната Руми се бори за живота си, а всеки лев е жизненоважен, за да оцелее.

Крадецът бе засечен от камерите на търговския обект, а случая се разпространи в социалните мрежи.

Служители от Първо районно управление започнали разследване и много бързо стигнали до евентуалния извършител - 16-годишен перничанин.

"ИЗДИРВА СЕ!!! Търся Това Човекоподобно нещо,откраднало кутията с дарения на сестра ми Руми. Анонимноста е запазена", написа по-рано братът на Руми Калин Спасов, като публикува кадри от престъплението.

"Руми от гр.Перник е болна от Левкемия.Намира се в турска болница, където дават надежда за пълно излекуване. Майка е на две деца, съпруга. Баща ни почина преди шест месеца, не искам да изгубя и нея. Моля Ви да и помогнете. Дарете един СМС, само 1лв.е но и подарявате живот. Моля ви, Перничани, да се обединим за тази кауза,да спасим един ЖИВОТ, на наша съгражданка. Много сме,и силни сме, когато сме заедно.

Да покажем на цяла България, че в Перник сме ЖЕЛЕЗНИ,и можем да даряваме живот,като Боговете.СМС на номер 17 777 с тескт на латиница DMS RUMI", пише Калин в призива си за помощ.