Алексей Петров е бил застрелян днес, научи GlasNews.bg. Това се е случило в столичния квартал "Драгалевци".

Бизнесменът е застрелян в главата. По първоначална информация оръжието, с което е застрелян Алексей Петров, е пушка. Стрелецът е бил маскиран. Сигналът за стрелбата е подаден в 12.40 ч.

Наши източници твърдят, че Алексей Петров е тичал на екопътека, когато се е случило убийството. Бил е без охрана и не е носил бронежилетка. С него е била и жена, която е ранена. Тя е в тежко състояние и е откарана в болница "Пирогов". Настанена е в противошокова зала. 

Ясно е с какво е убит Алексей Петров, първи СНИМКИ от мястото

Убийството на Алексей Петров е началото на гангстерска война

Кой беше Алексей Петров?

Убийството на Алексей Петров е началото на гангстерска война

На мястото има засилено полицейско присътсвие. Целият район е отцепен, извършват се огледи.

Очакват се ръководни кадри на МВР и Прокуратурата да пристигнат на местопрестъплението.

Кой е Алексей Петров?

Той е роден на 23 април 1962 година в Бабинци, Тетевенско. Завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 години в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 90-те години.

Атентатите срещу Петров

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него. На 13 ноември същата година Алексей Петров обявява награда от 100 000 долара за информацията кой стои зад атентата срещу него.

Пред медиите Алексей Петров показва голям лист с написан телефонен номер в чужбина и имейл, на който ще очаква информация за атентаторите. Алексей Петров заявява, че е започнал собствено разследване, в което ще бъдат включени и чуждестранни експерти и допълва: „Да се бори с тероризма може единствено държавата, да бъде победен – зависи от обществото“.

През 1999 г. бившата барета е прострелян в крака след скандал с Кирил Киров - Японеца. Версията тогава беше, че пистолетът е гръмнал случайно. 

Кариерата на Алексей Петров е свързана със службите за сигурност. Той е работил в Шесто управление на ДС, а по-късно в Специализирания отряд за борба с тероризма.

Последното интервю на бизнесмена беше пред Мария Цънцарова за предаването "Тази неделя".

Прякорът на Алексей Петров беше "Тракторът", защото не отстъпваше назад