Жестоко самоубийство потресе Бургас. Възрастен мъж бе намерен в лекия си автомобил мъртъв, след като се застрелял, а преди това пуснал газта в купето.

Трупът му бил открит в частната му гаражна клетка, разположена на ул. "Александър Стамболийски" № 76, в центъра на морския град.

При разследването станало ясно, че 71-годишният мъж излязъл от дома си вчера, около 14:00 ч. На близките си заявил, че ще търси авторемонтна работилница за отстраняване на повреда по лекия си автомобил "Нисан Микра".

До момента на откриване на тялото близките не са разполагали с информация за местонахождението на възрастния човек и са търсили помощ през социалните мрежи.

При извършения оглед на местопроизшествието е констатирано, че се касае за самоубийство, осъществено чрез свързване на ауспуха на автомобила с прозореца на купето и включване на двигателя на „Нисан”-а с цел отделяне на въглероден двуокис.

При извършения допълнителен оглед е установено, че паралелно с това възрастния човек се самопрострелял в областта на главата със самоделно направен пистолет.

Тялото на 71-годишния бургазлия е откарано за в Съдебна медицина при УМБАЛ – Бургас. По случая тече досъдебно производство.