В Нигерия жена изяде сърцето и гърдите на приятелката на сина си по време на ритуал, предназначен да й донесе богатство. Това  съобщава Daily Star.

Родителите на 22-годишната Фавър Дейли-Оладел, която учи във Факултета по социология на Университета в Лагос, обявиха изчезването й в началото на декември миналата година. Полицията успя да установи, че младият мъж, с когото се е срещала студентката, 23-годишният Оволаби Адееко, я е примамил в ресторант, където я напомпва с наркотици, а след това я закарал в една от местните църкви, водена от самопровъзгласилия се пастор Сегун Филип.

Според служителите на реда там Адееко разбил главата на момичето с точилка, след което пасторът прерязал гърлото й, отрязал гърдите й и отстранил вътрешните й органи, включително сърцето. Тогава Филип приготвил ритуално ястие от тялото на убитата жена, чието ядене трябвало да донесе богатство на Адееко и майка му Бола.

В същото време самата Бола твърди, че не знаела нищо за убийството на момичето, а синът й я убедил, че ястието е приготвено от месото и органите на кози.

Според изданието в момента и майката, и синът са арестувани.

Превод: Glas.bg