Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира във Facebook решението на партията да подкрепи кандидатурата на Рая Назарян, предложена от ГЕРБ-СДС, за председател на парламента. Той заяви, че ИТН има намерение да предложи експертно правителство, ако им бъде връчен мандат. Затова трябвало да има работещ парламент, с избран председател. 

"Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи правителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, партията ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента", написа още той. 

Избраха Рая Назарян за председател на парламента

Трифонов добави: "Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори". 

Балабанов: ИТН е готов да получи третия мандат и да предложи експертен кабинет