Битката продължава. Това каза в диспут по Би Ти Ви водачът на листата на ВМРО за европейските избори Ангел Джамбазки по темата с двойните стандарти и приемането на България в Шенген.

"Ще продължа да браня българския интерес в транспортния бизнес и хляба на 500 000 българи, както и по всички присъщи теми, които са важни за България", обеща още Ангел Джамбазки.

"През този мандат борбата с двойните стандарти беше моя лична кауза", пък каза Емил Радев от ГЕРБ. 

"Двойните стандарит накърняват интересите на 100 млн. души в България и Източна Европа", допълни Радев. "Шенген е мисия възможна", изрази надежда той. 

"Битката продължава. Положихме с г-н Радев много усилия", отчете Джамбазки. "Невлизането на България в Шенген удря българските превозвачи и те чакат по 17 часа на границите", обясни той. Страните, които пречат на влизането ни са две, отчете Джамбазки. "Това са Германия и Холандия".

"Това, което трябва да постигнем, е да поставим България на европейската карта, не да бъдем втора ръка хора, да се краде българският бизнес. Трябва да направим така, че българският глас да се чува в Европейската комисия", зарече се патриотът.

"Темата за борбата с корупцията е в цяла Европа. Проблеми има навсякъде, важното е как ги решаваме", отчете борбата с корупцията Радев. Според него, България е жертва на политичекси игри и вътрешни политически битки за влизането ни в Шенген.

"Г-н Кънев е против спирането на фондовете, а г-н Малинов единствен от българските депутати се подписа за инициирането на глоба за България, заедно с една банда зелени", критикува Джамбазки поведението на Светослав Малинов.