Много грешки в изборните книжа са причината за по-бавната им обработка в "Арена Армеец" в София, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

От ОИК коментираха, че няма припаднали или хора в лошо здравословно състояние.

Предаването на протоколите им протича спокойно. Някои членове на комисии вече напускат залата, но безсънната нощ ще продължи и днес за други.

Напрежение обаче предизвика извозването на членовете на комисии, след като приключиха работа в залата. Някои от тях се наложи да чакат бусовете за извозване в продължение на час-два и то при доста ниски температури.

До момента са обработени около една трета от изборните книжа, което прави около 600 Секционни избирателни комисии, остават още около 1000.

Председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова съобщи, че най-честите грешки са в разпределението по преференции на кандидатски листи.

"За всяка една кандидатска листа са отпечатани по 161 кандидати колкото са съответно членовете на Общинския съвет. Само че не всяка кандидатска листа е регистрирала 61 кандидати. Масово не го съобразяват това нещо и има разпределена преференция на кандидат, който е несъществуващ в листата", коментира тя.

Припомняме ви, че началото на приема на изборните протоколи започна с опит на Волен Сидеров да нахлуе в "Арена Армеец", но опитът ме бе осуетен от органите на реда.

Сидеров ядосан! Опитва с "Атака" да нахлуе в "Арена Армеец"