„Кметът ми даде 20 проекта за града. С това Околовръстно не може да излезете от града. Връзките между кварталите са важни – да се затвори ринга. Стадионите на Локомотив да завършим, а сега обещахме и на Марица… Това е възможно, ако има стабилно управление, бизнесът да е спокоен, да се развива и да дава благотворително, както сега стана с Марица“, заяви Бойко Борисов след посещението му на тренировъчната база в район „Северен“.

Той коментира и изказването на президента Румен Радев, че партиите ще са пасивни, тъй като скандалите около ДПС ще заглушат програмите им.

„Тогава нека ги спре. Президентът е прав обаче за едно - всички трябва да се позиционират. Моята е най-лесна, аз съм се позиционирал за първа политическа сила. Това е моята битка. И който иска да се позиционира около първия, е добре дошъл. А не върху последните да правим правителство. От сега трябва да се позиционираме върху правенето на правителство“, каза Борисов, цитиран от TrafficNews.bg.

"Аз от трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС, какво тогава да коментирам процесите там? Аз съм се позиционирал. Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо. Никога. Нито за президентски избори, нито за парламентарни, за нищо. Нито в парламента", заяви още лидерът на ГЕРБ.  Той заяви, че неговата цел е да се справи държавата с безводието в Делиромана, да се развиват индустриалните зони в Пловдив, Русе и Божурище, а не отново да се потъне в „анти“ и „против“ цялата държава.

Той обаче допълни, че не може да отрече, че по време на сглобката, заедно с ДПС  са направили най-сложните решения. 

„Взехме най-трудните решения, когато всички се криеха от тях. Относно помощта за Украйна, конституционната реформа, съдебната реформа, новия бюджет, в енергетиката за Мариците и всичко останало", продължи Борисов.

„ Имаме ГЕРБ, които са готови да управляват – добри кметове, добри експерти и добро сърце. Ето, преди два дни ми се обадиха Христо Стоичков и Наско Узунов – казаха ми, че фалират, децата си заминават. С кмета и Темелков ги спасихме. Това правим, това ме интересува, а не сутрешните настроения на някои…“, каза Борисов.