Култови кметски битки ни очакват днес, като за финал на Местни избори 2019-а.

Големи областни градове, като София, Пловдив, Варна… не успяха да изберат своите градоначалници и ще се явят на поправителен.

София
В столицата битката е ясна: Йорданка Фандъкова, настоящата кметица, издигната от ГЕРБ, събра близо 36,5 на сто от гласовете на софиянци и днес се изправя срещу бившия омдусман Мая Манолова, която е независим кандидат, но подкрепена от БСП. Миналата неделя тя получи подкрепата на 27,7% от избирателите.

Пловдив
Балотажът в града под тепетата ще е между Здравко Димитров от ГЕРБ и Славчо Атанасов от местната коалиция НФСБ/ВМРО. Двамата са с резултати съответно 36.14% за Димитров и 16.15% за Атанасов.

Варна
Иван Портних от ГЕРБ не му достигна малко за триумф от раз. Днес той отива на балотаж с Костадин Костадинов от партия "Възраждане". На първия тур двамата събраха съответно 49.3% за Портних и 14.3 на сто за Костадинов.

Русе
В крайдунавския град на балотаж отиват Пенчо Милков от БСП – 35.16% и Диана Иванова от ГЕРБ – 25.13% (от първия тур).

Благоевград
Люта македенски битка за гласовете ще се разрази тук, след като на първи тур Атанас Камбитов от ГЕРБ взе 25.65%, плътно зад него се нареди подкрепеният от БСП Румен Томов – с 20.50% от гласовете.

Шумен
За кметския стол се борят Любомир Христов от ГЕРБ и Венцислав Венков от БСП. Те получиха съответно 32.35% и 22.02% от гласовете на съжражданите си.

Плевен
Балотажът тук ще е между Георг Спартански, подкрепен от Инициативен комитет и Мирослав Петров от ГЕРБ. Спартански има 36.90%, а Петров 30,29% на първия тур.

Перник
В миньорския град на втори тур силите си ще премерят Вяра Церовска от ГЕРБ с 40.98% подкрепа от миналата неделя и Станислав Владимиров от БСП с 39.61%.

Пазарджик
Настоящият градоначалник Тодор Попов се бори за нов мандат. На първия тур не успя, след като събра 44.72% от гласовете. Битката му сега ще е с Благо Солов, подкрепен от БСП, който на първи тур получи 18.90%.

Ямбол
Тук ще има балотаж между кандидата на "Пряка демокрация" Валентин Ревански, който взе 40.18% от гласовете на 27-ми. Той ще се изправи срещу Катя Георгиева от БСП за България, която получи 21.54% на първия тур.

Добрич
Йордан Йорданов от "България на гражданите" срещу Надежда Петкова от ГЕРБ.

Силистра
Юлиян Найденов от ГЕРБ се изправя срещу Момчил Неков от БСП.

Търговище
Битката е мегжду Дарин Димитров от ГЕРБ и Хамди Илиязов от ДПС.

Ловеч
Два дами в опсорван балотаж: Корнелия Маринова от ГЕРБ и Радина Банкова, подкрепена от БСП.

Разград
Кандидатът на БСП за България Денчо Бояджиев срещу кандидата на ГЕРБ Валентин Василев.

Сливен
Балотажът е между кандидатът на ГЕРБ Стефан Радев и опонента му от БСП Кольо Милев.

Смолян
Кандидатът на ГЕРБ Николай Мелемов vs. кандидата на БСП Стефан Сабрутев.

Видин
На балотажа ще участват Огнян Ценков от ГЕРБ и Цветан Ценков от БСП.