Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на вот в родния си град Банкя в 78 средно училище „Христо Смирненски“.

"Гласувах за тези, които ще продължават да правят от "Младост" до "Тракия", които ще продължат да правят южната дъга, така както направихме северната дъга. За тези, които се справиха с кризата с боклука. Тези, които направиха метрото. Тези, които направиха парковете и булевардите приветливи. Хората сами решават съдбата си. Какво по-хубаво от това да идеш и да си дадеш гласа за тези, на които вярваш.", заяви Борисов.

"Когато изричаш и неистини, по този начин подвеждаш и избирателя. Аз няма да наруша върховенството на закона в изборния ден и да подведа избирателите към нашите опоненти. Ако вие не ме бяхте питали, нямаше да коментирам", добави той.

"ГЕРБ няма да номинира партиен кандидат - съдиите да си избират съдиите, прокурорите - прокурори. В днешния слънчев ден не искам да мисля какво е в главата на Радев. Да не говори в изборния ден и да агитира за БСП и ДПС, защото това е агитация", коментира още премиерът.

"Агитират, агитират и после викат "Върховенство на закона". Абе, спри се. Имало натиск, някой го натискал. Да каже кой. Не съм аз. Много е интересно кой натиска държавния глава", добави Борисов. 

Снимка: NOVA