Дадох гласа си, за да продължи София да расте все по-хубава, заяви премиерът Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в 78 СОУ "Христо Смирненски" в Банкя.

"Когато аз бях кмет Кремиковци бълваше дим с всички цветове на дъгата. Това, което сме направили за чистота на въздуха, тогава канализацията отиваше в Искър. Сега цялото дефиле е чисто. За мен миналата неделя свършиха изборите и ГЕРБ спечели", категоричен беше премиерът.

Днес на балотаж за кметското място в столицата се изправят досегашния кмет Йорданка Фандъкова и опонентът й в ляво - Мая Манолова, която е с подкрепата на БСП.

Битката в действителност е тежка, тъй като към момента разликата между Манолова и Фандъкова не е висока. Към 13.00 ч. изборната в активност също е значително ниска - едва 11.8%.

Само преди дни пък Борисов хвърли бомба в ефир и заяви, че срещу ГЕРБ се готви втора афера "Костинброд" от опозицията, като обясни и точния механизъм на удара от страна на опонентите на Фандъкова.

"Не знам в Банкя да има роми, а спечелихме изборите на първи тур", заяви Борисов.

Премиерът отново не пропусна и възможността да отправи критики и към държавния глава Румен Радев.

Според него президентът съвсем активно агитира в изборния ден и оправда своите лични действия с това, че е партиен лидер на политическа формация, която участва в изборите, за разлика от Радев.

"Един мъж обграден с Мая Манолова, Корнелия Нинова, Татяна Дончеа - те го ошашавиха този човек, не му завиждам, нека бъде снизходителни", коментира Борисов.