Нито  искам да съм депутат,  нито  министър,  нито премиер! Предлагам на всички лидери да направят крачка назад и  да превъзмогнат егото си. Ние искаме да  минем зимата , народът да оцелее по-най добрия начин, като има неща за решаване, да ги слагаме в парламента. Това каза Бойко Борисов на брифинга на ГЕРБ.

ГЕРБ с първи брифинг след предсрочния парламентарен вот

"Ще предложим както беше през 90-те години - контактна група и преговарящи екипи, включително ще поканим хора с безспорна репутация по антиПутиновата тема - Плевнелиев, Соломон Паси и тн. и те да са модератори на политическите разговори между партиите. Ще приемем тяхната социална програма, ще подкрепим съдебната реформа на ДБ, но не бе условия", добави бившият премиер.

Бойко Борисов изтъкна, че най-важното в момента е кой е с Путин и кой е с него, както и кой е на страната на Украйна и кой не. "Нека това да е първата тема, по която да си заявим позициите. Българският народ ясно показа на изборите, че 77% са за евроатлантически ориентираните партии - близо 3/4 от населението е за продължаване на този път", допълни той.

Като втора важна тема, лидерът на ГЕРБ посочи цени и инфлация. "Колко е ужасно това, което ни завеща правителството на Промяната. Асен Василев знае какъв обран бостан остави, затова вика нека те да се оправят, ние сме обидени на народа. Държавата изглежда отвратително и няма дълг в хазната. Това може да се реши с редовно правителство. Веднага да заявим, че влизаме в Еврозоната", предлага още Борисов.

"Не виждам никакъв изход. Вариант ГЕРБ с ДПС или с Янев или "Възраждане" да управлява, няма как защото ние сме най-евроатлантически ориентирани. Но, не виждам друг вариант за управление - ако те ни откажат на нас, после ние ще откажем и на тях. И ето ги новите избори, а войната е тука", допълни той.

"Всичко останало ще бъде приказки на хора, които не си обичат народа и мерене на егото", категоричен беше лидерът на ГЕРБ. "Съжалявам много ако някой си е мислил, че ще се изрепчим и ще кажем, че ние сме победителите и всички трябва нас да слушат. Това не го е казал народа, той ни даде 67 депутата. Едно е да не ти стига 1-2 депутати, а друго е да не ти стигат двойно. Предлагам всички да помислят и да си представят нещата след 2-3 месеца, когато ще бъде студено и войната ще върлува.

"Предлагаме нещо, което е устойчиво, защото то ще бъде подписано и договорено. От народа зависи колко ще е устойчиво, ако хората са доволни ще изкара пълен мандат. Не поставям условия на никой. Ако иска Кирил Петков да си стои там, ако иска Асен Василев - също. Само, че е хубаво да се даде пример. Но, не мога да кажа махам се от ГЕРБ", посочи Бойко Борисов.

"Оръжие за Украйна трябва да се даде и това е заложено в първата тема", обяви той в отговор на въпрос дали ГЕРБ ще върне темата отново в парламента.