Премиерът Бойко Борисов обяви местните избори за безапелационна победа над БСП.

"Това ни интересува. Това означава стабилност в управлението. След промените, които направихме в ГЕРБ, резултатите са повече от добри. Стабилността в управлението е най-важното за мен", настоя лидерът на ГЕРБ.

По думите му промяната в България е започнала именно от ГЕРБ.

"Направихме огромни промени и особено в София. Защо да е тежък балотажа в София? Резултатите са повече от добри, от тези, които очаквахме. За кой ли пореден път бихме БСП, даже не ги броя", посочи премиерът.

Бойко Борисов все пак отчете, че на изборите има много повече партии и вотът се е разслоил.

"Докато сме първа политическа сила, няма отстъпление. Трябва да си довършим големите инфраструктурни проекти", настоя премиерът.

Според него БСП са много интересна партия, "искат субсидии, а като дойдат избори нямат кандидати".

"Най-крадливите хора говорят, че те са били промяната. Считам, че десните хора са здравомислещи, ако те смятат, че тези кукувици и костинбродски хора си заслужават, да гласуват за тях", каза той той.

Бойко Борисов отчете още, че ГЕРБ се е прочистила напълно: "Каквото имаше, то си замина. Тука няма Цветанови хора. И без мен и без него, петелът ще съмне!"

Лидерът на управляващата партия в заключение поздрави всички избиратели, които са ги подкрепили, благодари и на структурите. Обеща, че ще ги остави, както е било и досега, за да си свършат работата за балотажа на 3 ноември.