Изключително важно за Пловдив е Околовръстното, обещал съм на пловдивчани, заяви Бойко Борисов по време на Регионалната академия на МГЕРБ в града под тепетата.

„Околовръстното, дострояването на стадиона Локомотив, завършването на стадиона Ботев. Това сме го направили ние. Локо Пловдив става красота. Имаме и спортна зала. Това, което ГЕРБ е правил за Пловдив, никой не го е правил. Освен спортни зали, булеварди, сега трябва да надградим – образованието, дигиталната сфера.“

За най-голямата си грешка Борисов смята безплатните магистрали у нас: „Ние научихме българите да карат без пари. Минаваме през Турция – плащаме магистрала, минаваме Гърция – отново. Пристигнете в България и вече магистралата е безплатна, а после се оплаквате за една изкривена мантинела.“

Трябва да въведем правилото „караш и плащаш“. Тези пари, получени в АПИ, ще ходят за ремонти на пътищата у нас, категоричен е той.

За партията ГЕРБ и последните събития, свързани с нея, Борисов заяви:

„Партиите в парламента се опитаха да си демонстрират егото над нас. Най-лесно е да се сърдиш на избирателите. Поехме целият риск на управление и поискахме подкрепа от ПП-ДБ.

Той е категоричен, че страната трябва да има правителство и това ще са последните избори на ГЕРБ, съобщи trafficnews.

„ГЕРБ иска да създаде правителство на споделената отговорност, на споделеното отговорно управление. Затова и нашите призиви бяха насочени към тези, с които виждаме общи интереси. Но въпреки това получихме отказ, подкрепа нямаше. Затова предложихме наше правителство, правителство на малцинството. Не отиваме на поредните избори, а тези, които трябва да са последните за следващите четири години. Страната има нужда да се стабилизира.", каза Росен Желязков. 

Лидерът на ГЕРБ поздрави всички пожарникари, които се включиха в гасенето на пожарите. 

"Като пожарникар не може да не поздравя своите колеги, изключително смели момчета и мъже, днес е Илинден, свети Илия е нашият закрилник. Те не заслужават знайни и незнайни герои, дошли случайно в политиката, да им дават оценка. Същото важи и за полицаите и военните”, каза още той. 

Според Борисов политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии:

"Няма държава, която може да се справи с човешката глупост. Как можеш да ограничиш човешката глупост? Трябва ли Киро Тракториста, който има всичките забрани да бракува, да предизвика пожар? Този, който хвърля фас от колата и после часове магистралата стои затворена, не трябва да понесе наказание? Какво общо има министърът с пожарите? Къде е превенцията?", попита лидерът на ГЕРБ.