"Аз даже не знам и не се интересувам. Забранил съм на ГЕРБ да се интересува. Какво ме интересува решението на ЦИК? За мен е важно партията ни да е изрядна и да се регистрираме за изборите", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението на ЦИК от сряда. То гласи, че в събота двете коалиции с ДПС трябва да докажат пред комисията, че партията ДПС не е част от тях.

"Ако няма стабилно правителство, разпадът в държавата е виден. По примера на системните партии. Случващото се в ДПС е опасно". каза Борисов, който днес е в Шумен. Заедно с него са депутатите Делян Добрев и Николай Нанков.

"Нямаме неизпълнено обещание!", посочи Борисов.

"В този насипен парламент, който нищо не може да направи, нека хората да преценят дали да гласуват за малки партийки, които само да се изказват, или за партии, които ще свършат работа", посочи той. 

"Там нищо не можеш вече да научиш, там се карат като каруцари, обиждат се по безобразен начин. Всичко, което не разбирам, не желая, не приемам в политиката го виждам в парламента. Озверели, опростачени дори на момента хора, които се обиждат дано не чувате как", каза Борисов.

"Всеки, който подкрепя това, което предлагаме в следващия парламент, е наш партньор", заяви лидерът на ГЕРБ.

Пеевски не приема указанията на ЦИК да се откаже от ДПС: Незаконно е

Лидерът на ГЕРБ отново коментира, че през последните четири години няма инвестиции в големи инфраструктурни проекти. Той обеща да върне старата програма за саниране на жилищата.

"НПО-тата не са противници. Те са важни и са съюзници на ГЕРБ", каза Борисов.

Не искам да участвам в препирни и спорове, това ме разконцентрира", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Призивът ми е всички да отидат да гласуват", заключи той.