Правителство може да се случи само с първия мандат. Останахме се с голямо уважение към ИТН и всички останали, но нашите избиратели, когато са ни наредила с 11% пред останалите, не са искали да получават пак Денков.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на консултациите при президента Румен Радев преди завъртането на рулетката с мандатите за правителство.

Борисов пред Радев: Излиза, че няма как да се състави правителство ВИДЕО

Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ,. обяви Борисов. Но отказа да разкрие името на бъдещия кандидат за премиер.

Вместо да се държим в предизборна кампания, ние нямаме никакви участия при вас в последните няколко дни, защото е логично тези разговори да не ги водим през медиите, тогава няма защо да водим разговори помежду си. Те начертаха червените линии, които няма да преодолеем, каза Борисов.

Все пак от ПП-ДБ могат да ни върнат жеста.

Във всяко изказване чувам кой не може. Изборите свършиха, а всички са в предизборна кампания. Вие не отчетите ли, че България вече е донор на ЕС, защото последните 3 г. така се управлява, че ние не усвояваме, коментира Борисов.

Как да подкрепим предпоследните. Това не е стабилно. Когато Трифонов беше първа политическа сила, той не на рави правителство. Сега иска да доминира.

Призова всички да се успокоят, да видят резултатите си и да видят какъв компромис могат да направят.Изборите са лошо решение, но всички трябва да върнат крачка назад, ако искат правителство, каза още Борисов.

Всички, преди да влязат като експерти, са били на партии.

Поздрави Делян Добрев за.блестящия резултат в Хасково. От 41 съветници, партията на Асен Василев има 1.

Очаквайте подробности.