Репин ряпа да яде. Бурлаците му, които влачат шлеп по брега на Волга, всеки момент ще рухнат от изтощение. Нашенските „бурлаки” не се плашат нито от горещото време, нито от посоката на вятъра – трябваха им само 20 метра бутане и 114-тонният влак отново да поеме по своя маршрут. И да закъснее само с 9 минути!

Влак като рикша: Разказ на пътничка в композицията, бутана от хора ВИДЕО

Новият Репин при това е естет – брадясалите, мръсни и измъчени бурлаки са заменени с къде-къде по-приятно изглеждащи мускулести мъжаги. А мускулите са важни – влаковете в България днес се движат "на мускули" – буквално и преносно. Може ролята на бурлаците на БДЖ да се играе от случайни пътници, важното е да са с мускули. И да "избутват" влаковете в България…

Абсурдно е, но нима колапсът на БДЖ - с блокирани пътници с часове по гарите, непрекъснатите закъснения, пожарите, мръсотията и отчайващото държавно безхаберие, не е абсурдно в 21-ви век? Навремето Андрешко изостави съдията в блатото. Калта и пътят, който се губи в тази кал, се превръщат в най-голямата безнадеждност на времето. А сега?

Пловдивчанка за пожара във влака: Беше много тъмно. Зарязаха ни в нищото

От днес си имаме нов министър на транспорта, Красимира Стоянова. Достатъчни ли ще са женските й мускули да изведе железниците от блатото? Или БДЖ ще продължи да затъва в блатото на неефективността?