Оставаме в опозиция, която продължава да бъде проевропейска и антикорупционна. Това обяви пред президента Румен Радев по време на консултациите Николай Денков от ПП-ДБ. 

Той подчерта, че през последните три години е станало ясно, че е лесно да се свали едно правителство, но е трудно да се направи ново.

"С "Възраждане" не споделяме начина, по който ние разглеждаме нашето място в Европа и света. Не виждам как може нашите приоритети да ги развиваме заедно с "Възраждане", категоричен бе той. 

"Ние сме млада коалиция. Два пъти ни се наложи и поехме отговорността. Избирателите ясно ни дадоха позицията на опозиция. Ние заставаме в много ясната позиция да сме проевропейска коалиция", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. 

Ген. Атанас Атанасов пък поиска информация от държавния глава във връзка с появили се снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов.

"Залят съм от телефонни обаждания от неслучайни хора. Ако в навечерието на съставяне на правителство има висока степен на заплаха към мандатоносителя това е важен проблем за държавата", каза Атанасов.

Припомняме, че преди тях срещи с държавния глава проведоха ГЕРБ-СДС и ДПС. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че най-вероятно ще предложи правителство на мнозинството. А от ДПС заявиха, че според тях най-логично е да бъде подкрепен мандатът на победителя. 

Очаквайте подробности! 

Борисов пред Радев: Излиза, че няма как да се състави правителство ВИДЕО

Цонев към президента: Най-логично е да бъде подкрепен мандатът на победителя ВИДЕО