„За разлика от останалите политически сили ние се явяваме на избори, за да заявим платформа на база на която да управляваме. За една сериозна партия няма как да е валидно да абдикира от функцията на спечелила изборите.“

Това каза депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

„Това, че сме използвали метафори съобразно реалността, която не е от нас създадена в Народното събрание, не означава, че не подхождаме със сериозност. За съжаление в момента политическата класа отсъства в България. Тя не е нито класа, нито е политическа. Защото дори политиката се ръководи от определени принципи. Всички те в момента са отречени и се поставят под съмнение. На моменти се предлагат всякакви екзотични и извратени управленски формули, които носят зловредни последици“, заяви още Георгиев.

По думите му в момента в Народното събрание всички политически сили са изолирани една от друга:

„В момента в Народното събрание имаме седем изолирани една от друга политически сили, които не са в състояние да сформират мнозинство. Защото останалите оспорват правото на спечелилия изборите да управлява или се опитват по някакъв начин да му дават акъл как да го прави“, добави той в ефира на bTV.

„Всички казват сформирайте правителство, ама няма да подкрепим правителство. Няма никаква логика никой да не иска да подкрепи спечелилата партия и да абдикира от това единственото състояние, в което може една демократична държава да се управлява“, каза още Георгиев.