ГЕРБ-СДС е инстуционална и системна партия. Ще проявим разум и ще се отзовем на поканата за среща, изпратена до нас от Божидар Божанов от ПП-ДБ. Няма обаче да подкрепим правителство с втория мандат. Това заяви депутатът на ГЕРБ-СДС Деница Сачева в изявление пред медиите в Народното събрание. 

Оставаме скептични как група с 39 депутати може да диктува поведението на парламента. Въпреки тези забележки ГЕРБ-СДС е системна партия. Ще проявим разум и ще се отзовем на срещата.

"Получихме разнопосочни послания от ПП-ДБ. На нашата покана в началото на 50-ото НС дори не получихме отказ, а научихме за това през медиите.

Очевидно сега, когато по технически причини ПП-ДБ стана втора политическа сила, виждаме наченки на нормално поведение", заяви Сачева.

ГЕРБ-СДС обаче остават категорични: "Няма да подкрепим правителство с първия или с втория мандат".

Теменужка Петкова коментира, че ПП-ДБ категорично не могат да обявяват себе си за единствената проевропейска партия в българския парламент. Тя добави, че за да бъдат ползотворни разговорите, ПП-ДБ "трябва да спрат да се провъзгласяват за единствените проевропейски и антикорупционно настроени".

"Не знам какво се очаква от едно Народно събрание, което бе бламирано с първия мандат", добави Сачева.

Тя каза, че днес следобед в парламента ще се проведат разговори за обсъждането на това как ще бъдат сформирани парламентарните комисии.