Горица Грънчарова-Кожарева подаде сигнал до главния прокурор Борислав Сарафов. Тя заяви, че ѝ е оказван натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет.

Горица Кожарева представи кабинет, Радев отказа да подпише указа ВИДЕО

Това обяви кандидатът за служебен премиер след срещата си с президента Румен Радев, където той отказа да издаде указ именно заради името на министъра на вътрешните работи с ултиматум Кожарева да размисли в срок до 15 часа днес.

Полицаи на нов протест в защита на Калин Стоянов

Пред журналисти тя отрече да е имала заплахи за живота или здравето ѝ.

Полицаи се събраха на „Дондуков” 2, за да окажат подкрепа на шефа на МВР. Там беше и самият Стоянов, който увери, че няма да отстъпи. „Това е поредният момент, в който се прави опит за овладяване на системата на МВР. Ще излязат верни слуховете, че ПП-ДБ чрез президента ще направи всичко възможно да не остана на поста вътрешен министър. Изборният резултат на която и да е политическа сила не зависи от МВР, а от убедителността, посланията и приоритетите на политическите лидери, както и от много други факти и обстоятелства, които не зависят от министерството”, подчерта Калин Стоянов.

Очаквайте подробности!