За 365 дни в годината да има 365 жени. Това си пожела идеологът на "Величие" Ивелин Михайлов в интервю за bTV в опит да отрече, че срещу него е възможно да има компромати.

"Не виждам как може да има лични компромати срещу мен. Аз съм разведен, ако имам сексуални контакти с жени, това е прекрасно да имам 365 различни жени за 365 дни, защото в България има липса на мъже и по някакъв начин трябва да помагам. Няма смисъл да се обсъжда личния живот на даден човек в политиката. Приличам ли ви на човек, когото държат с нещо", заяви новият политик, който в края на миналата седмица влезе в конфликт с депутатите от партията си. Че е държан с компромати бе обявено от официалния председател на "Величие" Николай Марков. С отправени заплахи с компромати той оправда закъснението си за първото заседание на парламента, когато не успя да положи клетва като депутат.

"Аз съм член на партия "Величие", но както е казвал полковник Марков в много интервюта, ние сме лидерска партия, в която всички членове имат много голямо значение за самата партия, защото е важно да има демокрация и да можем всички да си кажем своето мнение", каза още идеологът Ивелин Михайлов. 

Ивелин Михайлов се извини на Величие и Марков

"Преди години, още когато създадохме партията, ние се обединихме за решаване на неправдите. По принцип един човек решава да се занимава с политика по две причини - някои искат да се реализират чрез политиката или човек вижда, че политиката не върши работа и по някакъв начин трябва нещо да направи, особено хората, които са предприемачи, те са свикнали да решават проблеми. Тръгна като местна инициатива, понеже имахме проблем в община Ветрино с една фирма за ветрогенератори, която се опитваше да подкупи общинските съветници и ние решихме всички хора от бизнеса да се организираме и да направим тази партия. Това не е бизнес партия, всяка партия е отражение на проблемите на хората, ние сме възникнали като местна партия с местни проблеми, но вече виждаме, че те са национални", твърди Михайлов.

"Когато имаше предизборна кампания, някой трябваше да помага и тогава се включват хората, които изявяват желание. Когато се прави нещо безплатно, не всеки има възможност. Помагах с посланията, ние ги уточнихме общо, какво трябва да се прави. И понеже имам умение да говоря публично, реших да помогна в тази посока. Нашата кампания е много евтина, затова ни казват тик-ток партия или партия, която е в интернет, там струва нула. Ние нямаме субсидирани реклами. Пътуванията ни в чужбина направихме в три държави - Великобритания, Германия и Австрия. Започнахме срещи с хората един месец преди кампанията. Аз съм гарант на обещанията, които сме направили. Хората в България са се нагледали и наслушали на политици, които влизат във властта и после правят обратното на това, което са казали. Много е важно да се спазват обещанията", обясни той ролята си във "Величие". Миналата събота Михайлов се закани да изгони 5-6 депутати от партията заради предателство, но впоследствие Николай Марков му напомни, че е редови член и не може да гони никого.

"Величие": Криенето зад експертно правителство не е правилната формула

"Нашите депутати имат нужда от извинение, за да са спокойни и да работят. Всичко давам, само да са добре. По време на избора на правителство ще видим дали има пробити депутати, кои са пробити, какво се е случило. Ще видим в крайна сметка при следващите гласувания, за момента приемаме, че аз съм направил грешка, изказал съм се бързо и непремерено за тях", коментира сега Михайлов, след като в сряда му се наложи официално да се извини. Той познавал всичките депутати в партията си без Етиен Леви, но той му изглеждал свестен.

"Когато депутатите влязат във властта, някой трябва да свърши работата на място, коментира той защо не е станал депутат. Разделихме се на две - едните да ходят на терен сред хората всеки ден, защото винаги партиите трябва да обслужват интересите на хората и другите да са представители във властта", заяви още Михайлов.

"Трудна работа е да ме набият, аз нали имам частна армия", каза още идеологът на "Величие". 

Михайлов призна, че дължи данъци в размер на почти 650 хиляди лв., но е категоричен, че никога не е имал намерение да не ги плаща. Винаги съм си декларирал данъците, винаги съм ги плащал и когато не са платени, на тях има законова лихва, която се начислява. Те са обезпечени с имоти, няма как да не ги платя. Това е законово прави на всеки един бизнес да си плати данъците в момента, в който има възможност, заяви той. 

Платил е задълженията на неговите фирми в размер на 300 хил. лв. "Другите 350 хил. не са на мои фирми. Някои от фирмите от 2015 г. са продадени. Какво като НАП ми запорира имущество, то не е за продаване. Има толкова много, че няма проблем", казва той.

НАП запорира имоти на Ивелин Михайлов от "Величие"