С Макрон сме се разбрали за вчерашните му думи, сега разчитаме на неговата подкрепа за еврозоната, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Банкя в коментар на вчерашните думи на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита легални мигранти от Африка, вместо нелегални канали за трафик на хора от България и Украйна.

Министър-председателят обясни думите на френския президент, след като вчера двамата проведоха телефонен разговор.

"Макрон иска да каже, че в Европа живеят много лоши хора: И французи, и българи, немци и всякакви, а едни прости хора мигранти, които са идвали и влизат там, ние се отнасяме с тях като с най-големите врагове – това е искал да каже", настоя Борисов

Макрон предпочита легални мигранти от Африка пред български банди!?

Премиерът напомни, че президентът на Франция Еманюел Макрон и президентът на САЩ Доналд Тръмп са участвали активно за избора на Кристалина Георгиева за шеф на Международния валутен фонд.

"Мисля, че Макрон в Европа участва най-активно за избора на Кристалина Георгиева, така че в скоро време с него ще имаме среща и мисля, че на нея взаимно още веднъж ще повтори и това, което е казал на мен", добави той.

Въпреки това, протестна нота ще бъде изпратена, каза премиерът и отбеляза, че Макрон е възприел, че думите му са били грешно изтълкувани.

"Много пъти, когато се цитират, и аз за Холандия се изказах, че когато се продават наркотици на дребно, ме интересува къде е складът на едро. Надявам се сега Макрон да ни се издължи и за Шенген, за чакалнята на еврозоната и за Пакет "Мобилност", добави още Бойко Борисов.

Макрон звънял, звънял… на Борисов: Грешка в превода, не критикувал България