Райна Стефанова е на 41 години, завършила е „Туризъм” в ПУ” Паисий Хилендарски”.  Тя е работила 15 години в сферата на туризма, а от 7 години е в общинската администрация на Община Родопи.

Ето и нейната визия за развитието на Устина:

От Сдружение БОР   ме поканиха да явя на изборите като техен кандидат и аз приех, защото не са обвързани с определена политическа партия, а хората от сдружението работят в полза на хората в общината.

Кандидатирах се за кмет на село Устина, защото смятам, че имам нужните качества да се справя с проблемите в нашето населено място. Познавам проблемите на селото и съм силно мотивирана да ги реша и да превърна Устина в по-добро място за живеене.

 Ние сме млади хора, които искаме да надграждаме,  върху базата, която ще наследим от предшествениците си, за по-добро бъдеще на нашите деца, родители и за самите нас младите хора които искаме по добри условия.

През следващите 4 години ще работим в четири основни направления, а именно: инфраструктура,  опазване на околната среда, подобряване на работата администрацията и нейните функции, развитие на общината като културна и туристическа дестинация.

Един от основните проблеми на с. Устина е инфраструктурата, като в нея включваме водопроводна мрежа, канализация , тротоарна мрежа и пътни настилки.

Надявам се съвместно с ВИК Пловдив и Община Родопи с нашите общи усилия проблема, който имаме с водопроводната мрежа в село Устина да бъде решен. Изграждане на нов водопровод на улица „Пенчо Славейков“ също е сред приоритетите. На тази улица няма положена пътна настилка и преди да я дадем като проект за изграждане , трябва да направим проект за изграждане на водопровод. Имаме изграден водоем, които с общи усилия на Общината и ВИК Пловдив е нужно да го въведем в експлоатация и да заработи.

Устина е едно от селата в Община Родопи с най - голямата изградена канализационна мрежа, затова се налага в следващите 4 години Общината да намери решение на проблема с отпадните води на селото, като задължително трябва да се  направи проект по изграждането на пречиствателна станция. Имаме отреден терен за нея, който е общински. Чрез изграждането на  пречиствателна станция ще се ограничи в максимална степен замърсяването на повърхностните води.

Тротоарна мрежа на селото е в лошо състояние, има улици на които изобщо липсват тротоари. Задължително ще настоявам за рехабилитация  на пътната мрежа.

Пожелавам успех на всички кандидати, нека по добрия и достоен да спечели.

Гласувайте отговорно на 29 октомври!

ЗАЕДНО МОЖЕМ с бюлетина 36 с регистрацията на Българска прогресивна линия. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.