Делян Пеевски може „да изяде“ Бойко Борисов и лидерът на ГЕРБ е наясно с това, затова не иска правителство само с ДПС. Това каза лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Няма откъде другаде да дойде подкрепата за правителството на ГЕРБ, освен ако партия „Величие“ не проведе разговор с първата политическа сила в парламента, защото ПП-ДБ ясно и категорично заявиха, че няма да ги подкрепят. А ние изначално сме казали, че единственото правителство, което ще подкрепим, е това с мандата на „Възраждане“, поясни той.

Костадинов подчерта, че двете водещи парламентарни партии – ГЕРБ и ДПС, все по-често се възприемат от хората като една и „това е много лошо за ГЕРБ“.

„Ние – гражданите, имаме все по-големи основания да ги наричаме не ГЕРБ-СДС, а ГЕРБ-ДПС. Досега Бойко Борисов беше човекът, който доминираше всячески в българската политика. Той ръководеше политическите процеси и можеше „да изяде“ всеки свой партньор, когато си поиска. В тази ситуация обаче той се сблъсква с партньор, които може да изяде него“, каза още той.

Лидерът на „Възраждане“ е категоричен, че именно по тази причина Борисов търси трета партия, която да стане партньор в бъдещата изпълнителна власт.