Ще снимат групи роми, които твърдят, че гласуват за Фандъкова, ще надуят балон и следобед ще започнат едни телевизии… С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов хвърли светлина върху "Костинброд 2" - афера, която се готви срещу ГЕРБ, смятат от партията.

За това предупреждават от няколко дни от водещата политическа сила в страната.

"Всеки човек знае, че в София ромските гласове не могат да променят изборите. В неделя няколко групи роми ще бъдат снимани как отиват под строи да гласуват за г-жа Фандъкова, това ще се качва в мрежите, изведнъж няколко телевизии ще излязат да следят и те ще дадат пресконференция как се подменя вотът", обяви Борисов.

За готвения сценарий той разбрал от вътрешен човек от екипа на независимата Мая Манолова.

"Питайте Манолова снощи около 19:30 дали не е била във Волуяк с ромите точно да гласят тази уйдурма", настоя Борисов пред bTV.

По думите му Манолова е била във Волуяк да уговаря готвения сценарий с ромските босове. За добрите й връзки с тях пък и помогнали Братя Галеви, които макар и да са издирвани още имали влияние, продължи премиерът.

Борисов заяви, че човек от екипа на бившия омбудсман, преди 3 години поискал от него 3 милиона лева, за да му "покаже как се правят избори".

"БСП и Манолова нищо не могат да покажат – нито паркове, нито подлези. Тях ги бива в аферите. Те веднъж завлякоха прокуратурата с Костинброд, сега имат подобен сценарий за неделя и го правят цяла седмица", категоричен бе премиерът.

Битката между партиите приключи в неделя и резултатът е категоричен. ГЕРБ бие БСП два пъти. Дори в Русе, където кандидатът на БСП води на нашия, ГЕРБ е първа политическа сила, заяви още Борисов.