В системата на българското образование няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация и репресия към учители, ученици и родители. Това пишат в своя позиция от Министерство на образованието и науката. Тя идва след като по-рано днес от "Възраждане-Варна" пуснаха списък с имена на учители, които са се подписали против поправките в закона за образованието, чрез които се забранява "ЛГБТ пропагандата в училище".

Ето и цялата позиция на Министерство на образованието и науката:

Българският учител винаги е бил свободен, буден и прогресивен и това е направило децата и нацията ни свободни. Запазвайки тази свобода, ние запазваме собствените си ценности, морал и бъдеще.
Затова и в системата на българското образование няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация и репресия към учители, ученици и родители. Както и досега, Министерството на образованието и науката и институциите в системата на предучилищното и училищното образование ще защитават духа на толерантността, антидискриминацията, българските традиции и общочовешките ценности, както и политиката на приобщаване в българското училище.
Образованието е кауза за обществото ни, която трябва да ни обединява, а не да чертае нови разделителни линии и конфликти.