Смятам, че това, което се случва в българския парламент, е здравословен процес, дори това, което се случи при нас. А това, което се случи при ДПС, е най-здравословният процес през последните 35 години. Това заяви независимият депутат Николай Марков, който бе изключен от "Величие".

Марков вече не е член на Величие

Раздора със съпартийците си Марков обясни така: "Аз съм човек, който не се управлява по телефона и когато съм поел ангажименти да бъда народен представител, аз представлявам народа, а не някакви други олигархични интереси".

Заяви, че не е член на партията, макар че е бил обявен за неин председател и призова въпросите оттук нататък да се отправят към Албена Пекова или "който представлява тази организация".

"Ако нашият сериал е венецуелски, техният е турски и ненадминат по всички параграфи" - така Марков коментира разрива в ДПС.
Марков заяви, че действията, които е извършвал, докато е бил в парламентарна група, са били изцяло в полза на българската държава и нация.

Отцепилите се от "Величие" няма да подкрепят нито едно правителство

"Аз свърших моята работа перфектно, доволен съм от това което свършиха, макар голямата част от него да не се знае. Президентът каза - вие объркахте парламентарната аритметика и това е най-хубавото нещо, което чух," каза той пред БНТ.
На въпроса дали ще се яви на нови избори със собствена партия, Марков отговори, че вероятно няма да има техническото време. Намекна обаче, че има различни варианти да се яви с друга партия, но не пожела да навлезе в подробности, защото не иска да му се случва "още от същото".

"Не е важно дали аз ще се явя, важното е че аз съм убеден, че в този исторически момент, в който се появихме на сцената, изиграхме уникална роля в българския политически живот".
Николай Марков коментира и забавянето си в първия ден на парламента, когато не успя да се закълне като депутат. Посочи, че забавянето му нямало общо с "големите процеси".