Ако не направим стабилно управление на България ще се гледа несериозно, ще уплашим и партньорите. Затова призовавам българите да излязат и да гласуват, каза на брифинг в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Борисов след 27 октомври трябва да се състави стабилно правителство.

Процесите в ДПС и в БСП той коментира така:

"Ако българите излязат да гласуват няма никакво значение какво се случва в БСП и в ДПС".
След като тази сутрин двете крила на ДПС накараха Централната избирателна комисия да проведе извънредно заседание, за да реши как да регистрира Движението за участие в изборите, Борисов препоръча темата да се отнесе към служебния кабинет, министър Росен Карадимов и самата ЦИК.

"Партиите да си се оправят вътре в тях, а не през институциите", посъветва Борисов.
Лидерът на ГЕРБ припомни: "В сглобката аз бях гарант, че ще им се случи промяната на Конституцията. Към тази Конституция и тези служебни правителства отговорност носят ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, защото ние променихме Конституцията. Ние носим отговорност, такава е истината".

Той съобщи, че ще свика Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която да вземе решение дали водещи кметове на партията да бъдат издигнати за водачи на листи.

По думите на Борисов България не е закъсняла с номинацията си за еврокомисар.

Според него проблем номер едно в момента е миграцията. С оглед границата на Бургаска област с Република Турция Борисов говори за гласовете в Европа да се връщат мигрантите.

"Бяхме пример за нулева миграция. Ние без Турция това не може да го свършим. Договорът с "Боташ" не е добър, когато имаш некадърни правителства. Аз съм човек, който спазва договорите и затова като говорим с Република Северна Македония казваме, съседи спазвайте си договора. Но така или иначе плащаме стотици милиони, ще го отрегулирам веднага процеса и няма да допуснем нелегална миграция в България и ще ви спасим пак", каза още Бойко Борисов.