ДПС–Ново начало е подало електронна заявка в ЦИК  за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщи в писмо до медиите Делян Пеевски.

„ДПС–Ново начало вече е факт. В 00:05 ч. на 02.09.2024 г. подадохме електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-во Народно събрание. Ние сме иновативни и модерни. Заедно сме в името на хората. Винаги ще бъдем до хората и ще работим за хората. Най-хубавото предстои!”, заяви Пеевски.

ДПС освободи Делян Пеевски като председател и го изключи от партията

Припомняме, че днес Централната избирателна комисия започва прием на документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. От хронограмата на ЦИК обаче се вижда, че документи за регистрация партиите могат да подават всеки работен ден от 2-ри до 11-и септември от 9:30 до 17 часа. Никъде не е упомената възможност за онлайн регистрация.

Представители на ДПС-Ново начало заявиха, че стоят пред сградата на Комисията от петък. За тях била важна символиката да подадат документи първи.

Представители на двете фракции на ДПС чакат пред ЦИК за регистрация СНИМКА