Започна вторият кръг на политически консултации при президента Румен Радев. Разговорите са днес през целия ден в сградата на президентството. Първи при Румен Радев пристигнаха от "Продължаваме Промяната".

“Провеждам консултации в търсена на обединение около отговорни национални цели и приоритети, и в очакване да се оползотвори последната надежда - третия мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент”. това каза президентът Румен Радев в началото на консултацията си с партия “Продължаваме Промяната”, представена от Кирил Петков. асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

"Осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ. Ние сме тук да заявим цялата ни готовност и да  бъдем максимално диалогични. Готови сме да направи, всичко възможно България да има парламент и правителство. Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа", това отговори премиерът в оставка Кирил Петков. Той каза още, че ПП са готови да проведат разговори "с всички народни представители, от всички политически партии, които могат да взимат сами решения в парламента и не са зависими от задкулистни сили, които не са в парламента". 

Преговорите са подредени по големина на парламентарната група. Следват ГЕРБ, ДПС, БСП, "Има такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане".

След провала и на втория проучвателен мандат, държавният глава обяви, че събира отново всички парламентарно представените политически сили, за да чуе как виждат те изхода от създалата се политическа криза.

По Конституция третият мандат ще отиде при избрана от президента парламентарна група. Ако и те не успят да направят правителство, президентът ще разпусне парламента, ще назначи служебен кабинет, а България отива на  поредни извънредни избори през октомври. 

Очаквайте подробности!