Снимки на фургоните, доставени, за да приютях хората, чийто домове изгоряха в пожарите в селата  Крайново и Воден, община Болярово, качи във фейсбук профила си вътрешният министър Калин Стоянов. От тях става ясно, че контейнерите са снабдени с хладилници, нови легла, имат баня и тоалетна. Министърът е разпоредил да се подменят всички фургони, които са неподходящи за приютяване на хората.

Ето и цялата публикация на Калин Стоянов:

Добрата новина днес е, че пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е овладян. За да не допуснем ново възпламеняване, на място денонощно ще има екипи от пожарникари, горски служители и гранични полицаи. В Крайново и Воден вече се обзавеждат временните контейнери, пригодени за живеене и в тях се настаняват пострадалите хора!

 
Предприехме необходимите действия за пожара, който вече е на 1 км от границата ни. Огънят, бушува от няколко дни в Гърция, колегите там работят само с летателни машини. Ще бъдат пренасочени и водометни машини на Жандармерията и екипи на Гранична полиция с допълнителна техника.

Част от хората, които се бориха със стихията в Ямболско, и техниката - включително двата чешки хеликоптера и двата испански самолета, ще бъдат предислоцирани в района на границата. Служители от Държавните горски стопанства в Сандански и Петрич вече са изградили сериозни просеки, с които разчитаме да предотвратим прехвърлянето на ог0ъня

В 17 часа днес в Министерството на вътрешните работи под мое ръководство ще заседава щабът за изпълнение на дейностите от Националния план за защита при бедствия.