Никола Минчев ще е предложението за премиер при третия опит за съставяне на правителство, а мандатоносителят ще е “Демократична България”. Това е най-вероятната конструкция на изпълнителната власт, за която Румен Радев ще бъде убеждаван.

Доскорошните партньори са били буквално взривени снощи от интервюто на Асен Василев, в което той директно критикува БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ" за определени техни действия или бездействия. Номинираният за министър-председател от "Продължаваме промяната", който върна на държавния глава неизпълнен мандат, говори за силен задграничен натиск за съставяне на правителство, в което да участва и ГЕРБ върху двама от партньорите - ИТН и ДБ.

Готови сме да направим всичко възможно България да има правителство ВИДЕО

Самият Асен Василев, а не Кирил Петков, е човекът през който минава убеждаването от страна на различни посолства да се състави правителство, пише "24 часа". 

Бившият министър на финансите категорично отхвърля възможността за широко правителство с участието на ГЕРБ. Предпоследната идея на Христо Иванов - сваленият председател на парламента да бъде номиниран за премиер с мандат на "Демократична България", е неприемлива за "Продължаваме промяната", които са категорични, че ако има кабинет, то трябва да бъде воден от Асен Василев.

Нашите съюзници звънят на Борисов, за да реши проблема със Северна Македония

Консултациите при президента започнаха преди малко - от 9 часа всички парламентарни политически сили ще влизат една след друга при Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, за да обявяват своята позиция за изход от политическата криза е момента.

Тази сутрин, в 9 часа покана за закуска от Херо Мустафа са получили всички партньори от доскоро управлявалата коалиция, плюс Даниел Митов от ГЕРБ. Христо Иванов е изпратил представител. Не е ясно дали на поканата се е отзовал човек от "Продължаваме промяната", които по това време влязоха ори Румен Радев.