Футболният клуб „Марица“ Пловдив е бил спасен от фалит, като е имало реална опасност той да прекрати съществуването си. Това стана ясно по време на посещение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, който е бил по покана на Христо Стоичков, Йордан Йовчев и кметът Костадин Димитров.

Те посетиха новите игрища между Алати и Езиковите гимназии, които се ползват именно от школата на Марица, пише TrafficNews.bg.

„Големи спортисти са излезели оттук, като Динко Дерменджиев, аз в последствие… Данчо(б.a. Йордан Йовчев) искахме да го правим ляв бек, и той е от Кършияка, но отиде на халките да виси. Тук сме, защото сме поели ангажимент и го правим за децата“, заяви Христо Стоичков.

Борисов заяви, че се чул с Христо Стоичков и Атанас Узунов, които му обяснили ситуацията с клуба. Така за два дни кметът Костадин Димитров и зам.-кметът Владимир Темелков са намерили вариант за финансиране.

Първоначално Темелков през неговите фирми ще даде 100 000 лева за издръжката на клуба до края на годината, а за 2025-а още 300 000 лева. Кметът пък е поел ангажимент да се направи и втория етап на игрищата догодина през бюджета на града.

„Оттук излизат националите, не бразилците. Отборът няма загуба… След стадиона на Ботев и Локо, ще направим стадиона на Марица - около 10-11 млн. лева. Нямаме неизпълнено обещание“, каза Борисов.

Кметът заяви, че е заложил проектиране на централната трибуна на стадиона на Марица, като догодина може да се започне нейната реализация.

Владимир Темелков каза, че дарението към клуба е за издръжката му, като той трябва да разпредели средствата. Те са на стойност от 400 000 лева, в рамките за две години. Очакват се и още спонсори да се включат в издръжката на Марица.