"ГЕРБ са участвали в последните парламенти и са част от провалите им. Ние нямаме някаква любовна история с ПП-ДБ. Ние виждаме фактите на действителността. И твърдим, че за да бъде преодоляна политическата криза трябва да има взаимодействие между основни политически опоненти чрез поемане на политическа отговорност." Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Допълни, че хората си дават много ясно за какво става въпрос и не различават много "провалилите се на "готините" провалили се и "лошите" провалили се". Заяви, че всички внушения за това, че ГЕРБ и ДПС са едно са се опровергали и са били "плод на фантазия". А "Възраждане" според него са "нацелили алтернатива, на това, което ние предлагаме и то е факт".

"Всички сме се провалили, така че да си избият тази опорка и да започнем да говорим малко по по същество", каза Биков пред БНТ.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че в момента дори не могат да разберат кой им е опонентът. Определи политическата система като фрагментирана.

"Тази система на парламентарна демокрация с пропорционална избирателна система очевидно е прекалено сложна за нашия политически елит".

"Дайте ни политическата отговорност и после ни отрежете главата - това им казахме. И това не можаха да разберат".