Видеоматериал, в който се вижда как кортеж на НСО "избутва" цивилни автомобили от лявата лента на автомагистрала "Тракия", бе разпространен от "Господари на ефира". Кадрите са заснети днес от гражданин.

От службата за охрана принуждават автомобилите да "разчистят" лентата за изпреварване, а който се позабави малко, получава "наказание" под формата на леко, но доста агресивно допълнително избутване вдясно от страна на SUV-а със сигнални лампи.

Излишно е да се споменава колко опасно е подобно агресивно шофиране при високите скорости на магистралата, особено в ден, в който десетки хиляди българи се връщат по родните си места в края на тридневните празници и движението е крайно натоварено.

Всичко това се случва броени дни след като кортежът, превозващ председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, катастрофира край Хитрино. Тя пострада, пострада и семейство от Шуменско, а у обществото остана съмнението, че кортежът на НСО е надвишил правата си на специалния режим, при който шофира по пътищата.

Видеото вижте ТУК.