Бившият вицепремиер Валери Симеонов подло атакува министъра на туризма Николина Ангелкова, докато тя бе на официално посещение в чужбина.
 
Депутатът уж неволно подхвърли репликата, че Борисов трябва да прегледа министрите си, защото един от тях имал евтин апартамент в "Овча купел". И парламентарните журналисти жадно се нахвърлиха да преследват репликата на националиста.

За няколко часа "новината" обиколи медийното пространство, което е богато заредено със скандали за апартаменти, квадратни метри, тераси и мазета.

Балонът, обаче се спука, когато стана ясно, че въпросното жилище е било подарено на Ангелкова от родителите й преди повече от 10 години.

Репликата, обаче имаше за цел да вкара Ангелкова в обяснителен режим и да я пришие към имотните сделки на подалите й оставка колеги. А, не е тайна, че Симеонов от година иска да я свали от поста с най-различни атаки. Вместо да насочи усилията си към повишаване на доходите на пенсионерите, Симеонов се е фиксирал в Ангелкова и иска да я отстрани от правителството на всяка цена.

И след като опитите му се провалиха, реши да я атакува с придобития апартамент от преди десетилетие.

Явно следващия път, когато реши да уязви Ангелкова, Симеонов ще се върне в детските й години, когато сигурно е направила някоя пакост. Но преди да успее, Симеонов и партията му ще трябва да минат през цедката на евроизборите, а след тях като нищо може да се окаже с резултат близък до символа на тоалетната по границата, която откри с такава гордост.