Осемнадесет души се нуждаеха от медицинска помощ по време на опера, която включва монахини, сексуални сцени, осакатяване и истинска кръв. Sancta на Флорентина Холцингер също включва голи монахини, каращи ролкови кънки, и изображение на стена от разпнати голи тела.

По време на представления на 5 и 6 октомври 18 души се нуждаели от медицинска помощ, каза говорител на Щутгартската държавна опера, която беше домакин на операта. На няколко човека от публиката им прилошало по време на представлението. Един случай се станал преди шоуто дори да започне, а в три случая линейка била извикана на мястото.

Въпреки това зрителите на операта изглежда се насладили на представлението. Говорителят каза: „Разбира се, ние високо ценим благосъстоянието на нашата публика. Ето защо нашият персонал винаги е отлично подготвен за подобни инциденти, които се случват и по време на други представления, макар и в по-малък брой.

„Във всички случаи сме информирали публиката за чувствителното съдържание преди представленията. Големите аплодисменти след това показаха, че огромното мнозинство от хората са знаели за какво е представлението.“

По време на почти тричасовото представление говорителят каза, че има две сцени, продължаващи само няколко минути, които „може да са трудни за гледане“.

Едната сцена включвала отрязване на малко парче плът от гърба на един от изпълнителите. Вротата била как "двама изпълнители са били "прободени заедно", за да прикрепят въжета и да ги повдигнат".

Държавната опера също така подчертаха определени светлинни ефекти, които също биха могли да са отговорни за някои инциденти.

38-годишната австрийска хореографка Холцингер е известна с изпълненията си, които прокарват границите с нейните изцяло женски актьорски състави, които често са частично или напълно голи. В предишни нейни шоута е имало татуировки, мастурбация и екшън картини с кръв и пресни екскременти, съобщи SkyNews.

В интервю по-рано тази година тя каза: „Добрата техника в танца за мен не е просто някой, който може да направи перфектното танцово движение, но и някой, който може да уринира по сигнал.“

Sancta е базиран на противоречивата опера от 20-те години на миналия век Sancta Susanna - историята на монахиня, която потиска собствените си желания.

Шоуто на Холцингер се рекламира като за хора на 18 и повече години и въпреки инцидентите, други представления в Щугарт и Берлин отдавна са разпродадени.